Tomorrowland voortaan elke dag te beluisteren op DAB+

Vlaanderen en Brussel als start van de uitrol van One World Radio in Europa

One World Radio, het digitale radiostation en contentplatform van Tomorrowland, is voortaan elke dag te beluisteren in Vlaanderen en Brussel via DAB+.
Het populaire festival kiest er zo voor om na een uitdagend jaar te blijven investeren in de dagelijkse connectie met de Tomorrowland community verspreid over het hele land.

One World Radio, dat pas zijn 2de verjaardag vierde en gestreamd wordt door luisteraars verspreid over de hele wereld, beschouwt Vlaanderen en Brussel als het startpunt van de uitrol op DAB+ in Europa – met verdere expansie in de komende maanden. Sinds eind december 2020 voorziet een nieuwe richtlijn van de Europese Unie dat nieuwe auto’s moeten worden uitgerust met een DAB+-ontvanger, waardoor de overgang naar DAB+ zich flink doorzet en digitaal radio luisteren sterk groeit in Vlaanderen en Europa.

In februari 2019 vierde Tomorrowland zijn 15de verjaardag met de lancering van het digitale radiostation One World Radio. Wat aanvankelijk bedoeld was als een tijdelijk project werd uiteindelijk een permanent radiostation dat nu al 2 jaar lang een ontmoetingsplaats is voor luisteraars van elektronische muziek over alle genres heen – een internationaal dj-concept dat elke dag 24/7 live in the mix uitzendt met een programma- en muziekschema dat aangepast is aan het ritme van de dag. Alle muziek en content op het radiostation en in de on-demand omgeving wordt gecreëerd door het team achter Tomorrowland en is ook nog altijd 24/7 live beschikbaar via tomorrowland.com en de Tomorrowland app.

One World Radio is erin geslaagd om zijn vleugels uit te spreiden met verschillende vaste presentatoren die elke dag uitzenden vanuit Brussel, Londen, Texas en Sydney, aangevuld met gerenommeerde gastartiesten en beroemde vrienden van Tomorrowland in studio’s over de hele wereld. Het team achter Tomorrowland in België zorgt er op zijn beurt voor dat ‘de sound of Tomorrowland’ luisteraars uit alle windstreken bereikt en mensen die afstemmen op One World Radio worden op elk moment van de dag getrakteerd op unieke muziek, shows en programma’s van zowel gevestigde waarden als opkomend talent.

One World Radio – programmatie

  • De Nederlandse dj Armin van Buuren trapt het weekend op gang met zijn exclusieve Weekend Kick-Off op vrijdag.
  • Australische dj-zussen NERVO presenteren elke vrijdag en zaterdag de Tomorrowland Top 30 – een overzicht van de 30 populairste dancehits gekozen door de People of Tomorrow.
  • De Belgische M.I.K.E. Push host zijn eigen maandelijkse show vanuit New York, terwijl ook andere topartiesten zoals de Australische Timmy Trumpet, de Deense dj MORTEN (vanuit Miami) en de Nederlandse Laidback Luke (vanuit New York) maandelijks terugkeren.
  • Het vaste dagprogramma ligt in de handen van 4 verschillende presentatoren: ‘Daybreak Sessions’ van 7u tot 12u met Justin Wilkes (vanuit Sydney), ‘Around The World’ van 12u tot 13u met Camille Pollie (vanuit Brussel), ‘United Through Music’ van 13u tot 19u met Adam K (vanuit Londen) en ‘Celebrate The Magic’ van 19u tot 21u met Greg Jake (vanuit Texas).