Welkom bij DAB+

Radio in Vlaanderen digitaliseert. Zo kan je digitaal naar de openbare en commerciële radiostations luisteren via internet op jouw computer, op jouw tablet, op jouw mobiele telefoon, of via de set-top-box van jouw tv. Sinds enige tijd kan het ook via de ether met DAB+.

DAB+ staat voor Digital Audio Broadcasting en is een duurzaam en toekomstgericht alternatief voor de overvolle FM-band. Je hebt hiervoor wel een nieuwe DAB+ radio nodig. DAB+ biedt luisteraars meer zenderkeuze, digitale geluidskwaliteit en in heel Vlaanderen gratis ontvangst in de ether.
Als er toch nog een aantal zaken niet helemaal duidelijk zijn voor jou, bekijk dan zeker onze explainer video. Hierin hebben we geprobeerd om alles wat je moet weten over DAB+ op een heldere manier uit te leggen.

In Vlaanderen wordt er erg veel naar radio geluisterd. Met 4,5u per dag hebben we de hoogste luisterduur in Europa, en er wordt meer en meer digitaal geluisterd. Bijna één op de vijf Vlamingen heeft al een DAB+ toestel of wil er een kopen en één op de vier Vlamingen kent DAB+. Dat heeft onderzoeksbureau Ipsos berekend.

Lees het volledige artikel hier.

De plussen van DAB+...

Meer keuze
Luister naar meer radiozenders via DAB+.
Digitale geluidskwaliteit
Digitale kwaliteit met moderne transmissietechniek.
Gratis in de lucht
DAB+ is broadcast radio en zit gratis in de lucht.
Informatief
Aanvullende service met tekst en beeld.
Persoonlijk
Kies de radiozender naar je smaak.
Intuïtief
Eenvoudige navigatie en makkelijke bediening.

Onze televisiespot