Vandaag start Q-DOWNTOWN, het eerste radiostation op DAB+ met focus op hiphop en r&b

There’s a new kid in town!  Vandaag, maandag 25 oktober, breidt Qmusic zijn digitale aanbod uit met het gloednieuwe station Q-DOWNTOWN. Luisteraars kunnen vanaf nu 24/7 genieten van de beste hiphop en r&b-muziek. Van Drake en Beyoncé tot Lil Nas X, Cardi B en Zwangere Guy. Bij Q-DOWNTOWN heeft muziek elke dag het hoogste woord. Het station is vanaf  vandaag om 17u te beluisteren via DAB+ en q-downtown.be, maar ook via de Q-app en alle smartspeakers.

De beste hiphop en r&b, 24/7

Op Q-DOWNTOWN worden verschillende dj’s met dezelfde passie samengebracht. Zo kruipt Q-dj Jolien Roets elke weekdag tussen 17u en 19u achter de microfoon. Ze draait de nieuwste releases en houdt iedereen op de hoogte over de nieuwtjes uit de wereld van hiphop en r&b. Aansluitend, tussen 19u en 21u, mixt elke weekdag een ander bekend gezicht uit de scene zijn of haar favoriete tracks aan elkaar. Op maandag is dat dj NC, op dinsdag Assia MK, op woensdag Raiatwinz, op donderdag Zoey Hasselbank en op vrijdag dj Yones. Elk uur is er ook een kort nieuwsbulletin met nieuws uit Vlaanderen en de wereld.

Audio on demand & podcasts

Op de website q-downtown.be wordt ook een grote audio on demand catalogus aangelegd, waar alle sets van de resident-dj’s kunnen herbeluisterd worden. Binnenkort komen hier ook specifieke podcasts bij die met de Q-DOWNTOWN community ontwikkeld worden.

Zaterdagavond op Qmusic

Vanaf zaterdag 6 november zal de hele Q-DOWNTOWN vibe ook te voelen zijn op Qmusic, want elke zaterdagavond tussen 20u en 22u presenteert Jolien Roets er het nieuwste en het beste uit de wereld van hiphop.

Michael Dujardin, channel manager Qmusic: “We zijn heel blij dat we vandaag Q-DOWNTOWN mogen aankondigen, want voortaan kunnen we aan een grote groep jonge mensen een breed en toegankelijk radiostation aanbieden dat helemaal aansluit bij hun way of life. We zien het als Vlaams mediabedrijf als onze taak en verantwoordelijkheid om een inclusief aanbod te creëren dat helemaal reflecteert hoe onze samenleving vandaag in mekaar zit. Q-DOWNTOWN wordt een platform waar muziek en lifestyle hand in hand gaan, waar jonge radiomakers de muziek kiezen en de programma’s maken, en waar veel ruimte is voor dialoog. Bovendien krijgen artiesten van eigen bodem een springplank die ze in andere media op dit moment misschien missen. Met Q-DOWNTOWN zijn we ervan overtuigd dat we een station creëren dat perfect complementair is met Qmusic. We gaan jonge mensen de liefde voor digitale radio kunnen laten ervaren terwijl we hen up to date houden over wat er gebeurt in de wereld.”

Lees het volledige artikel hier.