139 Aanvragen voor FM- en DAB+-vergunningen Wallonië

Mediaregulator CSA heeft in totaal 139 aanvragen binnengekregen voor FM- en DAB+-vergunningen in het Franstalige gedeelte van België. Geïnteresseerden konden tot 16 maart een aanvraag indienen. Het is voor het eerst in België dat FM en DAB+-capaciteit te gelijk worden verdeeld.

139 Aanvragen voor FM- en DAB+-vergunningen Wallonië Met twee jaar vertraging startte de CSA begin van het jaar de verdeelprocedure voor FM en DAB+ in Wallonië. De verdeling gaat middels een vergelijkende toets. De partijen met de beste dossiers krijgen de komende negen jaar een plekje in de ether.

FM nagenoeg gelijk
In het nieuwe plan blijven er vier landelijke FM-kavels (deze worden nu gebruikt door Bel RTL Contact, NRJ en Nostalgie), twee FM-kavels met stadsfrequenties (hierop zenden nu Fun Radio en DH Radio uit) en vier regionale kavels. Ook zijn er 82 FM-frequenties voor lokale radiostations.

Dat het aantal FM-pakketten nagenoeg gelijk blijft, betekent niet dat bestaande partijen zeker zijn van een plekje op FM. Er zijn kapers op de kust, want zowel de N-Group (NRJ en Nostalgie) als RTL (Bel RTL en Contact) lieten eerder al weten een extra FM-pakket te willen.

Lees verder