DAB+ en ‘the point of no return’

Een persbericht van Test Aankoop was deze week gefundenes fressen voor de DAB+ criticasters om (weer) in koor te roepen: “ziet ge ‘t wel, allemaal brol, weg ermee”. Waarmee ze alvast voorbijgaan aan het feit dat de consumentenorganisatie helemaal niet vraagt om DAB+ te begraven. Wel vraagt die om het zaakje als geheel kwalitatief beter te bewaken. Daar valt zeker iets voor te zeggen, maar dat is niet het onderwerp van mijn stuk.

In dit opiniestuk wil ik de ‘typische’ DAB+ criticasters even van antwoord dienen. Want die strooien vaak met weinig relevante argumenten om digitale radio via de ether te kunnen afschrijven. Vooral dat laatste typeert hen: ze zijn zo vooringenomen, dat ze ‘objectief’ niets anders willen dan het medium de grond inboren. No matter what. En wees gerust, ik zie ook wel een resem werkpunten, technisch en beleidsmatig, maar ze zijn niet van dien aard dat DAB+ tot mislukken gedoemd zou zijn.

Lees verder