De Inspecteur van Radio 2 test een DAB+ radio

Luisteraar Katia proeft van voordelen DAB+

De Inspecteur van Radio 2 schonk tijdens De Week van de Digitale Radio uitgebreid aandacht aan DAB+. Hij vroeg één van de luisteraars om een DAB+ radiotoestel uit te proberen. Luisteraar Katia mocht daarom het Pure Elan E3 DAB+ toestel testen. 

“Oef! Het wijst zichzelf uit.”

Katia Poels wil het DAB+ toestel graag testen voor “De Inspecteur”. Ze woont niet ver van de luchthaven van Zaventem waardoor de FM frequentie vaak verstoord is door de radiocommunicatie van de vliegtuigen en de verkeersleiding. Ze hoopt dat die storing verleden tijd is als ze een DAB+ toestel in huis haalt.

Het eerste wat Katia opvalt, is het grote gebruiksgemak van de Pure Elan E3. En daar is ze héél blij mee. “Ik ben alles behalve een technisch wonder en ik ben net de 50 gepasseerd. Ingewikkelde toestellen zijn echt niet aan mij besteed.”

Het lukt Katia om de radio helemaal zelf in te stellen. “Je zet het toestel aan en het ding begint vanzelf het hele audiospectrum te scannen, op zoek naar zenders. In geen tijd is het hele radiolandschap in kaart gebracht.” En dan kan het prutsen beginnen. Of niet? “Het valt heel goed mee! Je kan alfabetisch naar zenders zoeken. En als je een zender wil voorprogrammeren, dan houd je gewoon de knop lang ingedrukt. Net zoals bij FM.”

“Ik ben echt blij met dit toestel. Het werkt prima, de klank is goed en je krijgt dankzij het scherm extra informatie binnen over de zender en de muziek.”
Katia Poels, testkandidaat

Voordelen

  • Het wijst zichzelf helemaal uit.
  • Je kan zenders voorprogrammeren.
  • Het radiootje ziet er mooi uit en simpel qua design.
  • De klank is heel goed. Ondanks het kleine formaat van de radio klinkt het geluid helder.
  • De extra informatie op het scherm. Je ziet de platenhoes van de artiest, de naam van het programma, het logo van de zender, …

Nadelen

  • De prijs: €80 is op zich een eerlijke prijs maar wie een goed werkend FM toestel heeft, moet niet meteen een DAB+ radio in huis halen