VRT-radiozenders op DAB+ vanaf 17/10

Vanaf dinsdag 17 oktober zullen alle radiostations van de VRT, inclusief de extra digitale kanalen, te beluisteren zijn via DAB+.

Het gaat om alle gewone VRT-zenders – Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel, MNM – en de uitsluitend digitale zenders zoals MNM Hits, Klara Continuo en VRT NWS.  VRT zet daarmee een nieuwe stap in het digitaal beschikbaar maken van zijn aanbod.

DAB+ is een verbeterde versie van DAB. DAB staat voor Digital Audio Broadcasting, of digitale radio via de ether. DAB+ biedt extra plaats voor radiozenders; zo is het regionale aanbod van Radio 2 overal in Vlaanderen te ontvangen via DAB+. De uitzendingen zelf blijven uiteraard gratis.

De eerstvolgende jaren blijven de radiozenders ook via FM uitzenden zolang er geen algemene digitale overschakeling is, zo staat het ook in de Beheersovereenkomst 2016-2020 tussen de VRT en de Vlaamse Overheid.